U bent hier: Home » Info » Studieaanbod » 3e graad Se-n-se

Derde graad - derde leerjaar

Als je de Se-n-Se met vrucht hebt beëindigd, behaal je het certificaat van een opleiding secundair-na-secundair (Se-n-Se).

Jouw profiel

Je hebt een voorliefde voor sport en fitness. Je wil graag mensen begeleiden die streven naar een gezonde levensstijl en een gezond lichaam. Door je sociale karakter slaag je erin mensen te motiveren om aan hun conditie te werken.

Jouw vooropleiding

Je kan deze opleiding volgen nadat je de studierichtingen Sportwetenschappen of Lichamelijke opvoeding & Sport succesvol hebt afgerond. Behaalde je je diploma in een ander studiegebied, dan kan je de studierichting aanvatten mits gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad. De toelatingsklassenraad laat je toe op basis van een toelatingsproef of op basis van elders verworven competenties of kwalificaties

Studierichting

In samenwerking met De FitnessOrganisatie (DFO), een door Vlaams Minister van Sport erkende organisatie voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling op het gebied van gezond en ethisch sporten in de fitnesssector, krijg je een doorgedreven en gerichte opleiding als fitnessbegeleider. Het cursusmateriaal dat wij gebruiken is opgesteld door de Vlaamse Trainersschool. Het vakkenpakket is vooral praktijkgericht waarbij sportmanagement, bewegingsrecreatie, didactiek en fitness tot de hoofdvakken behoren.

De Se-n-Se kan beschouwd worden als een brugjaar om je slaagkansen in het hoger onderwijs te vergroten.

Mogelijkheden op de arbeidsmarkt:
• Fitnessbegeleider: niveau 4 van de Vlaamse kwalificatiestructuur (HBO4), (vanaf september 2019 staat een samenwerking met BReps* gepland)
• Fitness- of sportclubuitbater
• Medewerker in een evenementenbureau of een sportdienst
• Schoolsportpromotor of sportkampbegeleider
• Verantwoordelijk sport-, recreatieve of toeristische accommodatie
• Begeleider recreatieve activiteiten

* BReps is een instrument om de kwaliteitszorg binnen de sector te optimaliseren, een belangrijke doelstelling in het kader van het Gezond en Ethisch Sporten decreet .

TSO-Sportclub- en fitnessbegeleider

LESSENTABEL Se-N-Se
Engels 2
Frans 2
Nederlands 2
sportmanagement 2
sportclub 2
bewegingsanimator 2
biomedische wetenschappen: anatomie en EHBO 2
trainer B algemeen gedeelte 2
instructeur B fitness theorie 2
fitness praktijk 2
fitness groep 2
reddend zwemmen 2
stege fitness 8
stage sportclub 2
Totaalpakket per week 34

top ^